Nederlands grootste taxionderneming, Taxicentrale Amsterdam (TCA), zal vanaf medio oktober de Toyota Prius Plug-in inzetten voor reguliere taxiritten in en rond Amsterdam. TCA wil hiermee bijdragen aan een beter leefklimaat en Toyota helpt hen daar graag bij.

De Toyota Prius Plug-in wordt in eerste instantie voor een periode van zes maanden ingezet. TCA wil haar chauffeurs in die periode prikkelen om hun eigen (vaak diesel-) taxi te laten staan en een dag te sturen in een schone, zuinige Prius-met-stekker. Richard Olling van TCA:

TCA wil graag helpen om de luchtkwaliteit in Amsterdam te verbeteren, en taxi’s kunnen écht iets bijdragen om dat doel te realiseren omdat ze in en rond de stad veel kilometers maken. Als we kunnen helpen om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken, doen we dat graag. Maar niet alleen daarom verwachten we dat de Prius Plug-in een succes kan worden. Hij is namelijk ook ruim, heeft geen beperking qua actieradius, is schoon én ook zuinig als de batterij een keer leeg is. We kijken dan ook uit naar deze proef.

Voor Pieter van der Velden, algemeen directeur van Toyota-importeur Louwman & Parqui staat vast dat de Prius Plug-in hoge ogen kan gooien.

Wie wel eens in het buitenland komt – in Stockholm, Boedapest of Madrid bijvoorbeeld – weet dat de Prius daar al járen met groot succes als taxi rondrijdt. De Prius biedt royaal plaats aan vijf volwassenen én hun bagage, is schoon en daarnaast ook nog eens extreem betrouwbaar. De Plug-in variant voegt daar bovendien iets heel moois aan toe: over nog veel grotere afstanden volledig emissieloos rijden. Taxi’s rijden vooral veel rond in stedelijke gebieden, want daar is het financiële– en uitstootvoordeel het grootst.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

20km elektrisch als je geluk hebt… Dus hoe kan dit ding dan langere afstanden emissieloos doen?

En gaan die taxi chauffeurs dan ook echt vaak met deze auto aan de stekker staan?

Ik had de Outlander een slimmere optie gevonden, want die kan namelijk ook snelladen.

Hoewel dit een goede stap is, loopt TCA nog steeds achter de feiten aan: Taxi-E rijdt al veel langer met volledig electrische Leafs in Amsterdam.

@manyac: Nu nog even een taxi bedrijf wat een paar Model S’en of straks Model X neemt en je kan met je klanten prima rond rijden mét veel bagage.

TCA heeft al richting 150 model s’en besteld om volgend jaar mei mensen vanaf en naar schiphol te vervoeren, omdat ze daar een ev ongeveer verplicht stellen als taxi. Dus er komt echt nog een hoop leuks richting amsterdam.

TCA, Nederlands grootste criminele organisatie dekt de lading beter….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.