De Toyota Prius met een stekkeraansluiting, beter beklend als de Plug-in Hybrid, is vanaf vandaag voor €38.990 te koop, en wordt geleverd inclusief een oplaadservice pakket. Met een vol acupakket kan de Prius Plug-in Hybrid 25 kilometer geheel elektrisch afleggen.

Als de accu leeg is rijdt de Prius verder als Full Hybrid Prius. Het geeft de Prius Plug-in Hybrid een normverbruik van 2,1l/100 km (1 op 47,6) en een CO2-uitstoot van 49 gram per kilometer. Zelfs iets minder dan de Fisker Karma. Daardoor profiteren zakelijke rijders van de 0% bijtellingsregeling. Bovendien hoeft voor de Prius Plug-in Hybrid tot en met 2015 geen wegenbelasting (MRB) te worden betaald.

Gratis oplaadpunt aan huis
Elke Toyota Prius Plug-in Hybrid wordt zonder meerprijs met een intelligent oplaadpunt aan huis geleverd. Op die manier wordt de berijder actief gestimuleerd om zijn auto optimaal te gebruiken – en om zo het milieu zo veel mogelijk te ontlasten.

5 zitplaatsen, 443 liter bagageruimte
De Prius Plug-in Hybrid heeft ondanks de toevoeging van een accupakket nog voldoende binnenruimte. Hij heeft niet alleen 5 volwaardige zitplaatsen maar ook een 443 liter grote bagageruimte. Daarnaast is de Prius Plug-in Hybrid ten opzichte van een normale Prius niet meer dan 50 kilo zwaarder geworden. Daardoor is de auto minstens 300 kilo lichter dan de concurrentie, aldus Toyota, wat de Prius Plug-in Hybrid ook aanmerkelijk zuiniger maakt als de batterij leeg is.

Een drive-selector met 4 standen maakt het onder meer mogelijk om op buitenwegen volledig hybride te rijden. Op die manier wordt de batterij niet aangesproken zodat in stedelijke gebieden volledig elektrisch – en dus emissieloos – kan worden gereden.

Leverbaar in drie uitvoeringen
De Prius Plug-in wordt leverbaar in drie uitvoeringen: de Aspiration (€ 38.990), Dynamic (€ 41.390) en Executive (€ 45.290). De Aspiration-uitvoering is het instapmodel en wordt standaard uitgerust met half-lederen bekleding met instelbare stoelverwarming, het Toyota Touch-multimedia systeem, head-up display, actieve hoofdsteunen, Smart Key, Climate Control, een elektrische lendesteun, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een parkeerhulpcamera en natuurlijk Cruise Control. De Dynamic voegt hier nog zaken aan toe als een JBL sound system met 8 speakers, LED koplampen, een regensensor en het uitgebreide Toyota Touch & Go Plus navigatiesysteem. In de Executive uitvoering zijn alle opties standaard. Van adaptive Cruise Control en het Pre-Crash Safety System tot aan een volledig lederen interieur en waterafstotende ramen in de voorportieren.

Met een vanafprijs van bijna 39.000 euro is de plug-in Prius overigens wel fors duurder dan een reguliere Prius, waarvan de Nederlandse prijzen bij 25.990 euro beginnen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.