De Toyota Prius Plug-in Hybrid is de meest verkochte elektrische auto van het eerste halfjaar. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de BOVAG.

Al zes maanden staat de Prius Plug-in met afstand op nummer 1 in de verkoopstatistieken van volledig elektrische auto’s én stekkerhybrides. In de eerste helft van 2013 werden ruim 900 Prius Plug-ins geregistreerd; zo’n 250 meer dan de nummer twee op de lijst en vier tot vijf maal meer dan de nummer drie en vier op de lijst. De verwachting is dat het aantal geregistreerde Toyota Prius Plug-ins eind dit jaar uit zal komen op zo’n 2.000 stuks.

Toyota Motor Corporation heeft toegezegd eventueel extra productie vrij te kunnen maken om aan de Nederlandse vraag naar Prius Plug-in te voldoen. Hierdoor kan de zakelijke rijder maximaal gebruik maken van de huidige 0% bijtellingsregeling.

Zoals de autobelastingplannen er nu liggen, verandert deze regeling – alsook de mogelijke subsidies – met ingang van 2014. Voor berijders die hun auto in 2013 nog laten registreren, blijft de 0% bijtelling echter wél van kracht gedurende 60 maanden. Toyota Motor Corporation heeft daarom toegezegd extra productie te kunnen vrijmaken als de vraag naar de Plug-ins in Nederland nog verder stijgt.

Elke Prius Plug-in Hybrid wordt geleverd inclusief het Toyota Oplaad Service Pakket. Dat voorziet onder meer in de installatie van een oplaadpunt op eigen grond, een laadpas én twee oplaadsnoeren zodat je zowel aan een (openbaar) oplaadpunt als via een gewoon stopcontact kunt opladen. Toyota stimuleert de berijder hierdoor zoveel mogelijk elektrisch te rijden.

In ander nieuws: wereldwijd zijn er 3 miljoen Prii verkocht. In een span van drie generaties zijn er vele aanpassingen doorgevoerd om de auto milieuvriendelijker, goedkoper en praktischer te maken. De CO2 uitstoot is afgenomen van 114 tot 89 g/km en de kosten van de hybride aandrijflijn is nog maar een derde van wat het eerst was.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.