De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid staat vanaf nu bij de Toyota dealer en het merk belooft korte levertijden. Voor de auto geldt het 0% bijtellingstarief. Ook ZZP-ers en kleine zelfstandigen profiteren en kunnen via diverse fiscale regelingen enorme subsidies verkrijgen. De Prius Plug-in Hybrid wordt al geleverd vanaf 38.990 euro en is wegenbelastingvrij.

0% bijtelling
De fiscale voordelen die de zakelijke berijder ten deel valt, zijn te danken aan de CO2-uitstoot van 49 g/km. Hierdoor betaalt de leaserijder helemaal geen fiscale bijtelling. Dit gaat in op het moment van registratie en is gedurende 5 jaar geldig.

Laadpunt aan huis
Toyota ondersteunt berijders, leasemaatschappen en fleetowners direct door desgewenst de levering van een oplaadpunt bij de berijder thuis in samenwerking met The New Motion. Dit is inbegrepen in de prijs. Om regelmatig opladen voor de berijder zo makkelijk mogelijk te maken, levert Toyota de Prius Plug-in Hybrid met het Oplaad Service Pakket. Dit omvat een laadpas en een oplaadpunt bij de berijder thuis. Het lolo smart laadpunt maakt het optioneel mogelijk dat de kosten voor het thuisladen direct bij de werkgever gedeclareerd kunnen worden. De laadpas werkt ook bij openbare laadpalen in Nederland.

Subsidiepotjes
ZZP-ers en kleine zelfstandigen kunnen de Prius Plug-in Hybrid rijden met enorme subsidies die kunnen oplopen tot circa de helft van het aanschafbedrag, uiteraard afhankelijk van de specifieke bedrijfsomstandigheden. Dat komt omdat er extra veel aftrekposten en fiscale stimuleringsmaatregelen voor de Prius Plug-in Hybrid gelden, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil regeling. Bovendien is ook de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) toepasbaar. En wanneer de Prius Plug-in Hybrid ook privé wordt gereden is van inkomensbijtelling geen sprake (0% fiscale bijtelling). Uiteraard komt het lage brandstofverbruik hier nog bij.

De auto is voorzien van een lithium-ion-batterij die volledig is op te laden in slechts 1,5 uur en waarmee het mogelijk is om een afstand van ongeveer 25 kilometer volledig elektrisch aangedreven af te leggen. Hierna neemt de Full Hybrid-motor het over. Door deze combinatie bedraagt de actieradius van de Prius Plug-in Hybrid circa 1.200 kilometer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.