Toyota neemt voor het 2012 SEMA-evenement in Las Vegas een groot arsenaal aan opgekalefaterde auto’s mee. Een daarvan is een Toyota Prius die ontdaan werd van zijn spiegels en een flinke velgen-modificatie kreeg. En nog veel meer.

NASCAR
De auto maakt onderdeel uit van een evenement waarbij een viertal coureurs een Toyota naar eigen inzichten mochten modificeren. Deze Prius is daarom naar de smaak van NASCAR-racer Clint Bowyer verbouwd. De firma RKM Performance Center heeft de Prius voor Bowyer omgetoverd tot een rijdend infotainmentcentrum met aan de buitenzijde een bodykit van TRD inclusief een blauwe stickerset.

Lager
De standaard velgen maakten plaats voor 17 inch EVOD’s. Om de look van de auto te completeren kwam er tevens een verlagingssetje aan te pas.

Opvallend detail: in plaats van zijspiegels beschikt de hybride-auto over camera’s.

Aanraakschermen
Binnenin de auto werd aan de passagierszijde een 17-inch touchscreencomputer met Windows 7 geïnstalleerd. Aan de achterpassagiers werd ook gedacht, zij kunnen zich tegoed doen aan twee Asus-tablets met een doorsnede van 12-inch. De audio wordt verzorgd door een 16-delige speakerset van JBL.

Goed doel
De best gewaardeerde ombouw-Toyota op het Amerikaanse tuningsevenement krijgt 50.000 dollar toegewezen, die de coureur in kwestie aan een goed doel zal schenken. Bij winst zal Clint Bowyer het geld aan de Emporia Community Foundation overhandigen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.