Mirai
De netbeheerder gaat rijden in twee Mirai’s.

Toyota Nederland levert twee exemplaren van de Toyota Mirai aan Stedin. De twee waterstofauto’s worden de komende vier jaar door alle werknemers van het bedrijf gebruikt, van directie tot monteurs. Stedin denkt dat rijden op waterstof nu al zeer effectief is.

Waterstof is een duurzame brandstof voor het opwekken van elektrische energie en niet alleen geschikt voor het aandrijven van auto’s. Stedin doet daarom onderzoek naar mogelijkheden om waterstof ook te gebruiken om pieken in het stroomnetwerk op te vangen. Het bedrijf wil een groot deel van het wagenpark tegen 2020 uit emissievrije auto’s hebben bestaan. Op dit moment heeft Stedin 1.700 bestelauto’s, 900 personenauto’s en 600 leaseauto’s in gebruik. De netbeheerder is tevens betrokken bij het Smart Solar Charging project in de Utrechtse wijk Lombok.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Waterstof is een duurzame brandstof voor het opwekken van elektrische energie en niet alleen geschikt voor het aandrijven van auto’s. ”

Tsja… Wat moeten we daarop nog zeggen. Hoeveel fouten kunnen er in 1 zin.

Duurzaam. Nou nee, verre van.
Brandstof, nou nee, hooguit een matige energiedrager.
Opwekken van elektrische energie…Van een accu zeggen we ook niet dat deze elektrische energie opwekt.

Fijn dat netbeheerders overheidsgelden aan dergelijk spielerij kunnen spenderen.

@pramm: Helemaal mee eens! Met een prijskaartje van 80 duizend euro heb je ook een Tesla (die verder kan rijden). Beetje over the top voor een semi-publieke organisatie. Goed dat ze aan duurzaamheid willen doen, maar voor die prijs hadden ze 10 Leafs kunnen kopen, die wel gewoon overal te gebruiken zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.