Gisteren zagen wij dat EV’s met brandstofcel zich uitstekend gedragen in de hitte. Maar hoe staat het met de auto zodra het kwik flink daalt?

De laatste tijd is er veel te doen over de prestaties van EV’s in de kou. Het laden gaat langzamer, de range valt tegen en andere negatieve geluiden steken de kop op. Rijden op waterstof, volgens critici een domme zet omdat deze techniek tegen dezelfde introductieproblemen aanloopt als rijden op een accu, lijkt al deze problemen te omzeilen.

Aan de oostkust van de Verenigde Staten worden extreem lage temperaturen gemeten, maar voor de 10 Toyota FCHV-adv auto’s met brandstofcel van Proton Onsite in Connecticut is dit geen probleem. Zelfs ver onder nul blijven ze operationeel en komt er gewoon water in plaats van ijsblokjes uit de uitlaat. Vicepresident Mark Schiller:

Dinsdagnacht hadden we weer een sneeuwstorm en vanmorgen was de temperatuur -16. Ik liep naar mijn Toyota FCHV-adv en veegde er 30 centimeter sneeuw vanaf voor de auto in één keer te starten. Geen probleem. En ondanks de kou en de verwarming vol open haal ik er nog steeds een actieradius van 480 kilometer uit.

Deze goede prestaties zijn te danken aan het design. De afgelopen 10 jaar heeft de Toyota brandstofcelvloot miljoenen kilometers afgelegd in extreme temperaturen. In het Canadese Yellowknife, waar het kwik tot -30 graden Celsius zakt, hebben engineers wekenlang gewerkt aan starten, de prestaties en levensduur bij koud weer. In Death Valley hebben ze ook kunnen verifiëren dat de techniek is opgewassen tegen de hitte. Een geruststelling voor wanneer hun auto op waterstof in 2015 op de markt komt.

Bekijk de video van de Toyota FCHV-advs in de kou HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.