Volgend jaar zal Toyota op Le Mans ten tonele verschijnen met een hybride-racewagen. De LMP-1 auto die gaat deelnemen aan de 24 uurs race heeft een aandrijflijn die wordt ontwikkeld in Japan en een carrosserie afkomstig van Toyota Motorsport in Keulen. Het zal de eerste keer worden dat er een hybride-auto meedoet aan de beroemde endurance race. Nu is ook het rijderstrio bekend gemaakt dat de snelle hybride naar een overwinning moet sturen.

Het gaat om de coureurs Alex Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima. Dit trio aan ervaren racecoureurs zal de komende tijd getraind worden en klaargestoomd voor de vuurdoop op Le Mans. In aanloop daar naartoe zal begin 2012 begonnen worden met de eerste tests op een Europees circuit. Welk team de auto gaat ‘runnen’ in 2012 is overigens nog niet bekend gemaakt.

Toyota heeft overigens meer motorsportactiviteiten gepland staan voor voglend jaar. Zo zullen ze ook deelnemen aan het FIA World Endurance Championship, een raceklasse voor GT’s en prototypes die sinds 1992 niet meer werd gereden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.