Toyota zal tegen eind 2015 wereldwijd 21 nieuwe hybride modellen introduceren. Vanaf 2013 hoopt de autoproducent elk jaar meer dan een miljoen dergelijke hybride voertuigen te verkopen. En tegelijkertijd neemt de interesse voor 100% elektrische voertuigen een stukje af bij de autobouwer. Ze zeggen de markt voor EV’s verkeerd te hebben ingeschat.

Volgens de Japanners worden dit jaar wereldwijd al ruim meer dan een miljoen hybride voertuigen verkocht. Van 2013 tot 2015 hoopt Toyota een miljoen hybride-auto’s van het eigen merk per jaar te slijten. Concreet plant Toyota veertien volledig nieuwe en zeven vernieuwde modellen.

In mei van dit jaar liet Toyota al trots weten dat ze de hybrideteller op vier miljoen stuks hadden gezet. Dit aantal zal in de komende jaren hard stijgen.

De verwachtingen van ‘de elektrische stadsauto voor iedereen’ is flink teruggeschroefd. In 2010 werd de eQ aangekondigd en waren ze van plan er duizenden te verkopen. Nu zullen ze er ongeveer honderd van de hand doe in Japan en de VS. Toyota-topman Takeshi Uchiyamada, geestelijk vader van de Prius over de situatie: “The current capabilities of electric vehicles do not meet society’s needs, whether it may be the distance the cars can run, or the costs, or how it takes a long time to charge,”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.