De Renault Twizy-concurrent van Toyota is eindelijk een feit.

In Genève stond dit jaar de concept van de Toyota i-Road die klaar zou zijn voor productie. We hadden – net als bij de Twizy – zo onze bedenkingen bij het futuristische wagentje, maar de eerste exemplaren komen nu uit de fabriek rollen.

De i-Road is ideaal voor gebruik in de stad. Hij is klein (2,35 meter lang, nog geen 1,45 meter hoog en 85 centimeter breed) en wendbaar (een draaicirkel van 3 meter). De actieradius van 50 kilometer is voor zijn doeleinde zeker voldoende. De lithium-ion batterij kan via een conventioneel stopcontact in drie uur weer volledig worden opgeladen.

De driewieler zal in ieder geval met 100 stuks worden ingezet in het Japanse autodeelprogramma “Ha:mo Ride”. De i-Road komt eind 2014 ook naar de Europese markt. In Frankrijk zullen elektrische auto’s rond gaan rijden die gebaseerd zijn op het karretje als onderdeel van een driejarig autodeelprogramma. Toyota zal bijna 70 ultracompacte elektrische auto’s aan Grenoble leveren. Onder andere de COMS, maar ook een nieuw elektrisch voertuig dat gebaseerd wordt op de i-Road.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Heeft Apple nog niet geklaagd voor het gebruik van die i aan het begin van de modelnaam?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.