Toyota heeft een nieuwe testfase gestart voor hun elektrische i-Road driewieler.

Tien i-Roads worden door consumenten in Tokio getest tot begin juni. De 20 mensen die hierbij betrokken zijn zijn zowel experts uit de industrie als gewoon publiek, zodat Toyota een brede feedback krijgt. Zij willen graag weten hoe het is om de i-Road te rijden, hoe gemakkelijk hij in gebruik is in de stad, hoe het de reiskeuze van de bestuurders beïnvloed en klanttevredenheid.

De voertuigen zijn gebaseerd op de conceptversie die vorig jaar op de beurs in Genève werd getoond. Aanpassingen werden gedaan om het zicht, gebruiksgemak en wendbaarheid te verbeteren. De 300 kilogram wegende i-Road is compact en smal als een scooter, maar biedt de stabiliteit van een auto dankzij een extra wiel. De wagen wordt aangedreven door twee elektromotoren, die een topsnelheid van 60 km/u mogelijk maken. De lithium-ion accu levert een range van 50 kilometer.

Meer onderzoek naar het potentieel van de i-Road als onderdeel van het openbaar vervoer wordt uitgevoerd in Toyota City. Hier werd het wagentje onlangs geïntroduceerd in het Ha:mo autodeelprogramma. Daarnaast komt hij dit jaar als tweezitter naar Europa, om de komende vier jaar deel uit te maken van een deelprogramma in het Franse Grenoble.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hmm, dan heeft Reanult toch een heel wat leuker wagentje neergezet. Deze doet wel erg futuristisch aan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.