De de motor van de Toyota GR Yaris drinkt normaal gesproken gewone benzine, maar met een uitzondering kan de auto op waterstof rijden.

Toyota GR Yaris motorblok op waterstof

Toyota heeft de driecilinder benzinemotor van de GR Yaris aangepast zodat deze op waterstof kan rijden in plaats van benzine. De motor is gelepeld in een Corolla die zal deelnemen aan de Super Taikyu endurance race in Japan. Dat is op 21 mei.

Waterstof stoot niet alleen geen CO2 uit, maar volgens Toyota jaagt het blok de waterstof er ook harder doorheen in vergelijking met reguliere benzine. Dit moet een positieve uitwerking hebben op het gasrespons van de driecilinder. De race is tegelijkertijd een experiment voor Toyota. Het doel is om uiteindelijk een straatauto uit te brengen die op deze manier kan rijden.

In een korte animatie laat Toyota zien hoe de techniek werkt. Het klinkt bijna te bizar voor woorden. Een motor dat ooit in de basis een traditionele verbrandingsmotor is, dat kan lopen op waterstof. Door een aanpassing aan het blok kan de motor waterstof ‘verbranden’ in plaats van benzine.

Het is een interessant alternatief op een gewone elektrische aandrijflijn. Met deze manier van verbranden kan een verbrandingsmotor alsnog een toekomst hebben. Nu eens kijken wat de betrouwbaarheid is van de technologie. De endurance race duurt 24 uur.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.