Reeks Toyota i-Roads
Het duurt nog een paar jaar, maar dan pakt het Japanse merk ook echt uit.

Toyota verzorgt het vervoer op de Olympische Spelen en Paralympische Spelen van 2020, die zullen worden gehouden in Tokio. Een thuiswedstrijd voor het merk en dat wil het ook laten zien. Er wordt uitgepakt met auto’s, bussen en andere vervoersconcepten. Die ook nu al min of meer bekend zijn. De Toyota Mirai is erbij, de al aardig vertrouwde auto op waterstof. Ook de Sora, de bus op dezelfde brandstof maakt zijn opwachting.

Interessanter is de komst van de e-Palette, dit volledig elektrische en autonome busje gaat rijden in het Olympisch dorp. Waar dus de atleten hoogstpersoonlijk de sensatie mogen ondergaan van rondgereden worden zonder bestuurder. Vervoersopvatting Concept-i zal worden gedemonstreerd, dat zijn verschillende voertuigen met kunstmatige intelligentie die de noden van de bestuurder begrijpen en eveneens autonoom voortbewegen. Dat zou moeten neerkomen op een uiterst ontspannen manier van onderweg zijn.

Verder zullen er uiteraard ook veel taxi’s worden ingezet, waaronder ook taxi’s geschikt voor rolstoelers. De Toyota i-Road, die het midden houdt tussen Carver en Smart, is beschikbaar als deelauto. Overigens debuteerde deze auto al in het jaar 2014.

Toyota is koestert de gedachte dat 2020 een ommekeer betekent en dat er nadien pas echt groots op waterstof gaat worden ingezet. Het merk zelf doet zijn best.

Beeld: openingsfoto reeks Toyota i-Roads, hieronder een van de taxi’s die zal worden ingezet

taxi


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.