Toyota neemt op 16 en 17 juni niet met één maar met twee raceauto’s deel aan de hoogste klasse van de 24 uur van Le Mans: de LMP1. Dat maakte TOYOTA Motorsport gisteren bekend bij de presentatie van de TS030 HYBRID; de eerste Full Hybrid racer die mee zal doen aan de race op Le Mans.

Het is voor de derde keer dat Toyota zich inschrijft voor Le Mans. De laatste deelname met een eigen team en een eigen auto, de TS020, was in de jaren ’90. Sindsdien participeerde Toyota alleen als leverancier van motoren, waaronder aan Rebellion Racing, dat afgelopen jaar als eerste benzine-auto over de meet kwam.

De TS030 HYBRID (TS staat voor TOYOTA Sport) is een geheel nieuw hoofdstuk in de autosportgeschiedenis van Toyota. Er werd niet alleen een geheel nieuw chassis (volledig uit koolstofvezel) maar ook een volledig nieuw motorblok ontwikkeld: een 3,4 liter grote V8. De exacte specificaties zijn (nog) niet vrijgegeven, maar wel dat deze ongeblazen benzinemotor actief wordt ondersteund door twee elektromotoren: een op de vooras van Aisin AW en één op de achteras van Denso, die niet tegelijkertijd gebruikt mogen worden.

De TS030 HYBRID zal op 5 mei tijdens de Six Hours of Spa-Francorchamps zijn racedebuut maken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.