2013 toyota ev concept
Goedkope elektrische auto’s, dat is volgens Toyota de weg naar de toekomst. Althans, in China. De voorspellingen zijn dat dit Aziatische land de nummer 1 EV-markt ter wereld zal worden, dus lijkt de introductie van een nieuw budget-merk voor deze aandrijflijn hier de juiste stap. Waterstofauto’s moeten nog maar even wachten.

In 2013 zagen we op de Shanghai Auto Show een naamloze creatie op de stand van Toyota verschijnen. Het leek een interessant studiemodel, maar het vreemde Transformer-achtige logo op de neus was een grote hint naar een nieuw submerk. Dat Toyota hiermee een sprong voorwaarts doet wordt weerspiegeld in de naam die het heeft meegekregen: Leahead (Lingzhi in het Chinees), afgeleidt van ‘Leap Ahead’.

Onder het Leahead merk zullen maar liefst 10 modellen worden geproduceerd, allen voorzien van een (deels) elektrische aandrijflijn tegen een kleine prijs. De doelgroep is dan ook de hippe, jonge Chinees die geheel milieubewust door de vervuilde straten zoemt.

De onthulling van het eerste Leahead model wordt op de 2015 Guangzhou Auto Show verwacht. Deze zal waarschijnlijk het platform delen met de Toyota Yaris L.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat een afschuwelijke naam en warrig logo. Ik verwacht beter van Toyota.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.