Volgens Toyota dreigen kopermijnen rond 2050 uitgeput te raken. Het merk heeft daarom een manier gevonden om koper uit onder meer kabelbomen van auto’s te recyclen.

Voor de ontwikkeling van dit proces zocht Toyota Motor Corporation samenwerking met onder meer Toyota Tsusho en Yazaki Corporation. Het eindproduct bevat 99,96 procent zuiver koper.

Kopermijnen zijn wereldwijd in staat om nog zo’n 40 jaar koper te leveren. De vraag naar koper stijgt echter hard, onder meer doordat de vraag naar koperdraad – dat in vrijwel elk technisch product terug is te vinden – sterk toeneemt. Aan het einde van de levensduur van een auto was tot voor kort vrijwel onmogelijk het koperdraad te scheiden van andere materialen.

De samenwerking tussen Toyota Motor Corporation, Toyota Tsusho en Yazaki begon in 2010. Het jaar erop ontwikkelde Toyota Motor Corporation een mechanische scheidingsmethode waarmee het voor het eerst mogelijk was tot een eindproduct van zuiver koper te komen waarvan onder meer weer nieuwe elektrische bedrading kan worden gemaakt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.