Toyota
Kiest de Japanse autofabrikant voor een nieuwe strategie?

Toyota is van plan om elektrische auto’s met een grote actieradius in massa te produceren. De auto’s zullen tegen 2020 op de markt worden gepositioneerd. Dat schrijft het Aziatische Nikkei in een artikel. Dit zou een nieuwe strategie voor de Japanse autofabrikant betekenen.

Toyota produceert nu batterijen met een korte actieradius. Deze worden gelepeld in de hybride auto’s van het concern. Met de meeste modellen kun je maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden.

Het nieuws is dus opmerkelijk te noemen. De Japanners promoten al jaren hybride en plug-in hybride technologie. Ook experimenteren ze met brandstofceltechnologie. Dat ze bij Toyota bezig zijn met volledige elektrische auto’s met een grote actieradius zou je een twist kunnen noemen. Dochtermerk Lexus haalde met een slogan op de Amerikaanse website van het merk onlangs nog uit naar de elektrische auto.

Volgens het bericht moeten de elektrische Toyota’s meer dan 300 kilometer kunnen rijden op een volle lading. In 2020 zou het merk als eerst thuismarkt Japan willen bedienen, om vervolgens de markt in Californië en China te betreden. Toyota heeft geen bevestiging gegeven op de berichtgevingen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.