Dit is de eerste foto van de Full Hybrid Yaris. Volgens Toyota is het de zuinigste benzineauto op de markt, en tevens wordt het de goedkoopste hybride op de markt. De auto zal begin maart debuteren op de Autosalon van Genève.

De hybride Yaris wordt de goedkoopste hybride in de markt en combineert de zuinige en bewezen betrouwbare hybride techniek met het gebruiksgemak en de (volledige) binnenruimte van de gewone Yaris. Met 74 kW/100 pk is de hybride variant ook de krachtigste uitvoering. De consumentenrichtprijs van de Full Hybrid Yaris bedraagt circa 18.000 euro en staat in juni in de showroom.

De hybride Yaris heeft een eigen gezicht. Het strakke ontwerp is dynamisch en aerodynamisch tegelijk en blijft exclusief voorbehouden voor deze uitvoering. Aan de voorkant is het nieuwe gezicht van Toyota duidelijk herkenbaar aan de trapeziumvormige grille en de schuin oplopende koplampen met LED-dagrijverlichting. Aan de achterzijde springen de LED-achterlichten in het oog.

De nieuwe Toyota Yaris Hybrid is voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde aandrijflijn met een compacte maar krachtige elektromotor en een 1,5 liter motor. Het geheel is maar liefst 20% lichter dan het volledig hybridesysteem van de Auris en Prius. Omdat het batterijpakket onder de achterbank gemonteerd wordt, biedt de Full Hybrid Yaris evenveel binnenruimte – voor zowel de inzittenden áls hun bagage – als de versies met (uitsluitend) een verbrandingsmotor.

Exacte prijzen en (overige) specificaties worden op een later moment bekend gemaakt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vind de Toyota Aqua (Prius C) toch net iets beter ogen. Jammer dat we die niet krijgen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.