Toyota Fine Comfort Ride
Het geloof in waterstof wordt eens te meer beleden door Toyota. Het merk presenteert een conceptauto op waterstof. Een modern busje om het eens simpel uit te drukken.

Ook deze Toyota Fine Comfort Ride – nomen est omen – wordt tentoongesteld op de Tokyo Motor Show, van 28 oktober tot en met 5 november. Eerder lieten we al de Concept-i-reeks zien. Die is aanzienlijk futuristischer en geeft beeld bij Toyota’s toekomstgedachten. De Fine Comfort Ride is haast gewoon. Het exterieur is niet spectaculairder dan dat van de Mirai, de waterstof-Toyta die nu al te verkrijgen is. Zoals verplicht is bij een conceptauto, zijn de wielen wel groot.

Het ruitoppervlak is ook groot en van het interieur is echt werk gemaakt. De auto heeft zes zitplaatsen. Op de eerste en tweede rij zijn stoelen te vinden, de derde rij bestaat uit een bankje. De zetels zijn gerieflijk, draaibaar en worden automatisch aangepast aan het postuur van de inzittenden. Om onderweg te zijn op directieniveau. Doordat de aandrijflijn weinig ruimte nodig heeft en de wielen op de hoeken zijn geplaatst, is er veel interieurruimte.

Verwacht eveneens Artificial Intelligence (AI), dat wordt ingezet om de gemoedstoestand van de bestuurder af te lezen. De ruiten zijn niet alleen om door naar buiten te kijken, maar worden ook gebruikt als aanraakschermen.

De voordelen van de waterstofaandrijflijn worden door Toyota bij naam genoemd. Tanken in drie minuten, een rijbereik van 1.000 kilometer en nul uitstoot. Verdere specificaties ontbreken helaas.

Fine Comfort Ride interieur

Zetels van de Fine Comfort Ride


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.