Tijdens de jaarlijkse Pikes Peak heuvelklim in Colorado heeft Toyota Motorsport GmbH (TMG) vandaag met de TMG EV P002 racer het staande elektrische record aan gruzelementen gereden. Het 19,99 kilometer tellende parcours werd door Fumio Nutahara in slechts 10 minuten en 15,380 seconden afgelegd.

 

Met deze tijd reed Nutuhara het oude record, dat op 12 minuten en 20,084 seconden stond, ruimschoots uit de boeken, maar, misschien nog wel bijzonderder, hij finishte in het algemeen klassement als zesde, op minder dan 30 seconden van de winnaar, Rhys Millen.

Dezelfde P002 stelde in augustus 2011 al het elektrische ronderecord op de Nordschleife van de Nürburgring scherper (video op autojunk.nl). De racewagen heeft een gecombineerd maximumvermogen van 350 kW (476 pk), en haalt een topsnelheid van 240 km/u.
Het Pikes Peak-evenement, een klim van 2.800 tot 4.300 meter, werd dit jaar wegens bosbranden in Colorado uitgesteld van 8 juli tot 13 augustus.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

volgens mij is de snelheid met een elektrische auto beter te merken dan met een auto met verbrandingsmotor, omdat je continue vermogen en koppel tot je beschikking hebt.

Maar het zal wel anders rijden zijn.

@Larrs: Bovendien raak je met een reguliere motor veel vermogen kwijt op hoogte. Ik vraag me af of dat met EV’s net zo is. Zo niet, dan heb je wel een enorm voordeel met een EV.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.