Toyota
De twee Japanse autofabrikanten zijn samen in gesprek.

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden omtrent de elektrische auto en de connectiviteit tussen auto’s. De twee fabrikanten hebben 10 potentiële gebieden voor ogen waar ze samen technologische vooruitgangen kunnen boeken. Details met betrekking tot de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Toyota kiest met haar strategie voor een hybride offensief, terwijl we van Mazda op groen gebied nog maar weinig concrete plannen hebben gehoord. Beide bedrijven kunnen informatie met elkaar uitwisselen als het bijvoorbeeld gaat om aandrijflijnen. Toyota laat Mazda al meeproeven van diens hybride aandrijflijn in een fabriek in Mexico. De Mazda 2 en Mazda 3 die daar van de band rolt maakt gebruik van hybride technologie van de Yaris.

Japanse autofabrikanten die onderling samenwerken en (voor een deel) fuseren is vooral een trend van de laatste tijd. Zo kocht Nissan een deel van Mitsubishi toen bekend werd dat laatstgenoemde de boel tientallen jaren besodemieterde op het gebied van uitstootcijfers. Daarnaast kocht Toyota eerder dit jaar autofabrikant Daihatsu op. Een woordvoerder van Toyota weigerde commentaar te geven op de vraag of de autobouwer gesprekken voert met Mazda. (via Autonews)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.