Lexus LC500
De modellen zijn behoorlijk populair in Europa.

Toyota en Lexus vertegenwoordigen samen een groot deel van de hybride markt in Europa. Alleen al Toyota heeft acht hybride modellen in het gamma. Verkoopcijfers tonen een flinke stijging in het aantal verkopen.

In de periode van januari tot augustus verkochten beide merken 45 procent meer hybrides in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. 31 procent van de Toyota-klanten kiest voor een model met een hybride aandrijflijn. Kijk je alleen naar West-Europa dan is dit aantal zelfs 41 procent. De verkooptoename is onder andere te danken aan de Prius. De vierde generatie van de hybride verscheen dit jaar op de markt. Naast de Prius doen ook de Auris, de Yaris en de RAV4 het goed.

Het Toyota-concern stuift af op een record. In West-Europa was 98 procent van de verkochte Lexus-modellen een hybride en Karl Schlicht, Vice President van Toyota Europa, denkt dat het concern dit jaar tegen de 300.000 hybrides zal verkopen. In totaal verwacht de automaker in 2016 zo’n 900.000 voertuigen te verkopen in Europa. Op de aanstaande autoshow in Parijs zullen drie nieuwe hybride modellen worden onthuld. Het gaat hier om de C-HR Hybrid, de plug-in variant van de Prius en de LC 500h coupĂ©.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.