De CEO’s van Toyota en BMW hebben zojuist bekend gemaakt dat beide bedrijven op 4 gebieden nauw met elkaar gaan samenwerken. Het gaat dan om: sportauto’s, waterstof, elektrische auto’s en lichtgewicht technologie.

Naast het ontwikkelen van sportieve Toyota’s slaan de twee autogiganten de handen ineen op het gebied van brandstofceltechnologie. BMW deed dit in het verleden met GM, maar die samenwerking werd eerder deze maand stopgezet. Ook willen beide partijen samenwerken op het gebied van elektrische aandrijving en onderzoek doen naar lichtgewicht materialen. Zelf omschrijven ze de samenwerking als volgt:

– Joint development of a fuel cell system
– Joint development of architecture and components for a future sports vehicle
– Collaboration on powertrain electrification
– Joint research and development on lightweight technologies

De kracht van BMW ligt hierbij voornamelijk op het gebied van sportauto’s en lichtgewicht technologie (denk aan CFRP) en de kracht van Toyota ligt voornamelijk bij brandstofceltechniek en elektrische aandrijving. BMW heeft ook al de nodige ervaring met waterstof in huis, maar dat is voornamelijk in combinatie met een normale verbrandingsmotor en niet met een brandstofcel. En begin dit jaar werd de samenwerking nog uitgebreid met het samen ontwikkelen van Li-ion accu’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.