C-HR
De crossover uit Japan is straks emissieloos.

In Europa kennen we de C-HR net zoals alle andere Toyota modellen. Benzine, in combinatie met een batterij maken de crossover een hybride. Volledige elektrische Toyota’s zijn een zeldzaamheid, maar ze gaan het wel doen. Dat heeft het automerk aangekondigd in China tijdens de Beijing autoshow.

In de Chinese hoofdstad heeft Toyota duidelijk gemaakt dat er een volledige elektrische variant van de C-HR gaat komen. De crossover komt in 2020 in China op de markt. De geruchten waren er al, maar nu is het nieuws dus officieel. Wat dit voor Europa gaat betekenen is op dit moment nog niet duidelijk. In de aanloop naar 2020 heeft Toyota al de nodige groene plannen voor het Aziatische land. Zo komt er een plug-in hybride versie van de huidige Corolla en komt er tevens een stekker-variant van de Levin. Een auto die we hier niet kennen, maar in China wel verkrijgbaar is.

De Beijing autoshow draait om elektrificatie. Niet geheel toevallig, want China is een belangrijk land waar nog veel milieudoelstellingen gehaald moeten worden. Er liggen tal van uitdagingen klaar en autofabrikanten helpen een handje mee door het gamma te vergroenen. Niet zo heel vreemd dat dan ook de Chinezen de primeur krijgen als het gaat om een volledige elektrische auto. In elk geval met de Toyota C-HR.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.