Het draadloos opladen van accu’s in (semi-) elektrische auto’s begint steeds meer voeten in de aarde te krijgen. Zo ook bij Toyota. In dit geval gaat het inductief laden echter om iets anders, namelijk de telefoon.

Toyota zegt de eerste fabrikant te worden die de mogelijkheid biedt om smartphones draadloos op te laden in de auto. Dit project wordt uitgerold onder de noemer iQ wireless charging system. Het eerste model dat ermee zal worden uitgerust is de is Avalon end de Avalon Hybrid, die overigens allebei niet in de Europese prijslijsten voorkomen.

Niet voor alle telefoons
Het werkt als volgt: de smartphone wordt op een plateau gelegd en middels inductie wordt stroom aan de accu geleverd. Voorwaarde is wel dat de telefoon ‘Qi-enabled’ is. Momenteel worden 34 telefoons met deze functie uitgerust, waaronder de LG Google Nexus 4, Nokia Lumia 920 en de HTC Windows Phone 8X. Telefoons die dit niet hebben, waaronder alle iPhones en de Samsung Galaxy S3, zullen dan moeten worden voorzien van een aparte Qi-accessoire, bijvoorbeeld een speciale cover.

Technology Package
Het oplaadsysteem voor de Toyota Avalon maakt onderdeel uit van het Technology Package, een optie waar ook het Pre-Collision System, grootlichtassistent en Dynamic Radar Cruise Control toebehoren. Wanneer het ook in andere Toyota’s wordt toegepast is niet bekend, maar dat het zijn weg zal vinden naar meerdere modellen staat vast.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.