Nadat gisteren de eerste beelden van tweelingbroertjes Peugeot 107 en Citroen C1 wereldkundig werden gemaakt is het nu de beurt aan de Aygo om het trio van stadsauto’s compleet te maken. De facelift omvat onder meer een nieuwe grille (trapeziumvormig), LED-strookjes in de voorbumper en een nieuw audiosysteem dat bij sommige uitvoeringen USB en Bluetooth ondersteund.

De vernieuwde Aygo 2012 wordt onthuld op de Autosalon van Brussel, die half januari begint. Hoewel de Aygo inmiddels al sinds 2005 op de markt is, is de vraag naar de auto nog steeds onverminderd groot. De afgelopen twaalf maanden werden er in ons land meer dan 15.000 van verkocht. De verjongingskuur die Toyota de Aygo nu laat ondergaan, is dan ook bijzonder subtiel, zowel van buiten als van binnen én onderhuids. Binnenin valt de nieuwe, donkergrijze kleur van het dashboard op, net als het nieuw vormgegeven stuur.

Gemiddeld verbruik van 4,3l/100 km
Ook onderhuids werd de Aygo aangescherpt, waarbij de aanpassingen aan de wielophanging en de motor het duidelijkst merkbaar zijn. Daardoor zou de Aygo strakker en stiller moeten rijden. Het gemiddeld ECE-verbruik komt hierdoor voor de handgeschakelde versie uit op 4.3l/100 km; de CO2-uitstoot duikt daardoor ook naar de 99 gr/km. Dat houdt de nieuwe Aygo ook na 1 juli wegenbelastingvrij tot 2014.

Orange uitvoeringen
De Aygo wordt leverbaar in vijf uitvoeringen: de Access, Comfort, Comfort Orange, Aspiration en de Dynamic Orange. Van de vijf versies springen de Orange-uitvoeringen letterlijk en figuurlijk het meest in het oog; ze zijn in de knaloranje metallic kleur ‘Tabasco Orange’ gespoten en voorzien van oranje ringen rondom onder meer de toerenteller (standaard in de Dynamic Orange) en de openingen van de luchtventilatie. Wie de oranje lak iets te veel van het goede vindt, kan een zwarte of grijze lak aankruisen .

Prijs
Toyota heeft ook direct de vanafprijs bekend gemaakt. De nieuwe Aygo begint bij €7.990, waarmee de auto iets in prijs daalt. Vanaf maart staat de stadsauto in de Nederlandse showrooms.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.