Toyota heeft meer details van de nieuwe Auris Touring Sports vrijgegeven. De belangrijkste zaken: hij krijgt de grootste laadruimte in zijn segment (1.658 liter) en de CO2-uitstoot is gunstiger dan die van de Auris hatchback: 86 gram per kilometer.

Hierdoor komt de Toyota Auris Touring Sports in de 14% bijtellingsklasse terecht, ook in 2014. Bovendien is het de eerste hybride Toyota die uitgerust kan worden met een trekhaak, maar het trekgewicht is vastgesteld op slechts 345 kilogram; genoeg voor een boedelbak of aanhanger. Een volwaardige caravan trekken zit er echter niet in.

De Auris Touring Sports beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève en staat komende zomer in de showroom. De hybride variant is echter nu al te bestellen, en kost 1.000 euro meer dan de hatchback Auris Hybrid: vanaf €24.750. De meerprijs van de benzine- en dieseluitvoeringen zijn nog niet bekend.

Meeste bagageruimte
Aangezien de hybride batterij onder de achterbank is weggewerkt, profiteert de eigenaar van de Auris Touring Sports Hybrid van een zee aan ruimte. Wie de achterbank omhoog laat staan, heeft ruimte voor 530 liter. Met de tweede zitrij neergeklapt, kan tot 1.658 liter aan bagage worden meegenomen.

CO2-emissie: 86 gram
Ondanks de extra ruimte ten opzichte van de ook al niet kleine Auris hatchback, is het verbruik en de uitstoot bijzonder scherp. Met een CO2-emissie van slechts 86 gram per kilometer, stoot de 100 kW/136 pk sterke Touring Sports Hybrid zelfs 1 gram minder uit dan de hatchback. Daartoe werd onder meer de aandrijflijn verder geoptimaliseerd. Die lage uitstoot zorgt er eveneens voor dat de Auris Touring Sports Hybrid tot 2015 met een fiscale bijtelling van slechts 14% kan worden besteld.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.