Toyota neemt drie wereldprimeurs mee naar de autosalon van Parijs. Niet alleen wordt de nieuwe Toyota Auris onthuld, maar ook de Auris Touring Sports én de Yaris Trend, een trendy model dat zich nadrukkelijk richt op de nieuwe generatie automobilisten. Bovendien trekt Toyota in Parijs het doek af van de vernieuwde Verso.

Auris leverbaar als Full Hybrid met 14% bijtelling
De Auris beleeft in december zijn debuut in de Nederlandse showroom en is direct leverbaar met de Full Hybrid aandrijflijn, goed voor 14% bijtelling. Door het zogenaamde smart packaging is de bagageruimte van de Full Hybrid versie overigens net zo royaal als die van de benzine- en dieseluitvoering. De batterij ligt verstopt onder de achterbank.

Primeur voor Auris Touring Sports: eerste Full Hybrid wagon
De tweede primeur is de Auris Touring Sports; de sportief gelijnde wagon-uitvoering van de nieuwe Auris. En met de Touring Sports komt Toyota met nòg een extra primeur: het wordt de eerste stationwagon met een Full Hybrid aandrijflijn, zonder concessies te doen aan de laadruimte. Natuurlijk heeft ook de Auris Touring Sports slechts 14% bijtelling.

Een eerste teaserafbeelding van de Auris Touring Sport:
Auris Touring Sports: eerste Full Hybrid wagon

Nieuwe, onderscheidende Yaris Trend(y)
Met de lancering van de Yaris Trend, speelt Toyota in op de behoefte van een groeiende groep – veelal jonge – automobilisten die zich graag onderscheidt, ook bij zijn autokeuze. Deze nieuwe uitvoering wijkt zowel in het interieur als aan de buitenkant duidelijk af van de twee reeds bestaande uitvoeringen; de Yaris met een conventionele motor én de scherp getekende hybride variant.

Verder neemt Toyota de TS 030 HYBRID mee, de raceauto waarmee Toyota sinds juni met succes meedoet in de topklasse van endurance races als Le Mans.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.