Honda Sports EV Concept
Elektrisch rijden de toekomst? Uit een rapport van de consultants van KPMG blijkt dat er onder toplui uit de industrie de nodige scepsis heerst.

Elektrisch rijden omdat het moet, niet omdat het kan. Waarbij het de markt is die de autoindustrie in een bepaalde richting dirigeert. Diesel wordt maatschappelijk steeds minder aanvaard, dus er wordt uitgeweken naar alternatieven. Op termijn.

Dat lijkt niet direct de elektrische auto te zijn. Liefst 62 % van de topmannen uit de autoindustrie denkt dat volledig elektrische auto’s gedoemd zijn tot mislukken, of dat een gebrek aan infrastructuur het succes in de weg staat. In het westen van Europa en zeker in Nederland zijn er inmiddels behoorlijk wat (snel)laadpunten te vinden, wereldwijd is dat allesbehalve het geval.

Opmerkelijk genoeg is er wel een vrij stevig geloof in de brandstofcel. In totaal 78 % van de ondervraagden is het eens met de stelling dat de waterstofauto leidt tot een doorbraak van elektrisch rijden. Het rijbereik van auto’s op waterstof is (nu nog) groter dan volledig elektrische auto’s. Maar ook in geval van waterstof is de infrastrucuur gebrekkig, het is niet op veel plaatsen mogelijk om die brandstof te tanken.

Het strookt ook niet met de stortvloed aan (deels) elektrische auto’s die door alle mogelijke merken worden aangekondigd, terwijl activeit op het gebied van waterstofauto’s nagenoeg ontbreekt. Bovendien slaan juist plugin-hybrides een brug tussen fossiele brandstoffen en volledig elektrisch rijden.

Het is dus afwachten of waterstof alsnog een hoge vlucht neemt. Om af te sluiten het rijtje meest vooruitstrevende fabrikanten. Dat zijn volgens de respondenten BMW, Tesla, Toyota en Honda.

Beeld: Honda Sports EV Concept


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.