Achterzijde van de Honda e
De elektrificatieslag is ook gaande bij Honda, maar niet van harte. Of de scepsis moet beperkt blijven tot de top van het merk.

Een elektrische auto is er om te voldoen aan steeds strengere regels op het gebied van uitstoot, die in meer en meer landen gelden. De EU vormt daarop bepaald geen uitzondering. Een wat cynische zienswijze. Volgens bestuursvoorzitter Takahiro Hachigo hoeven we er voorlopig niet op te rekenen dat de ev mainstream wordt. De eerstkomende jaren staan in het teken van het uitvinden van de ideale elektrische auto. De Honda e is dus een voorbode. De auto heeft zo zijn nadelen, maar het uiterlijk is onmiskenbaar aantrekkelijk.

Tot 2030 wordt er echter nog volop ingezet op hybrides, en zijn ev’s van ondergeschikt belang. De nodige plugin hybrides mogen worden verwacht, zoals uit eerdere berichten ook al duidelijk is geworden.

Hachigo meent dat vooral de infrastructuur en hardware problematisch kan zijn. Het zou de doorbraak van de elektrische auto verhinderen. Of ontbreekt het voornamelijk aan wilskracht? (Via: autonews.com)

Beeld: achterzijde van de Honda e


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.