In 2011 kon er geen autoshow voorbij gaan, of er waren wel merken die minstens één elektrisch aangedreven voertuig toonden. Het laat zien dat de EV steeds hoger op de mondiale auto-agenda komt te staan, en langzaam maar zeker uit het hoekje van de knutselaars kruipt. Een goed teken voor de ontwikkeling en reden te meer om hier de zeven meest opvallende e-concepts op een rij te zetten.

7. Fisker Surf
De Karma van Fisker heeft een andere body gekregen. Deze Surf gaat als Shooting Break door het leven, heeft dezelfde techniek als de Karma en volgend jaar kunnen de eerste klanten er al één afhalen, al het qua productie meezit.

6. Chevrolet MiRay Concept
General Motors toont tijdens de autoshow van Seoul de Chevrolet Mi-ray Concept. De futuristische roadster werd ontworpen door de Zuid-Koreaanse designstudio van GM ter ere van het 100-jarige jubileum van het merk. De naam Miray betekent toekomst.

5. Nissan Esflow Concept.
De Esflow is qua uiterlijk gebaseerd op de 370Z. De 2-zitter heeft twee elektromotoren aan boord (één voor elk achterwiel) en komt met volgeladen lithium-ion accu’s ongeveer 240 km ver. Uiteraard doet Nissan er veel aan om bij deze concept veel gewicht te besparen en heeft daarom onder meer een minimalistisch interieur samengesteld.

4. SsangYong KEV2 Concept
De KEV2 Concept is een elektrische SUV van 1.750 kilogram en wordt aangedreven door een 120 kW sterke elektromotor, goed voor een actieradius van 180 kilometer en een topsnelheid van 150 km/u. Met een high-voltage lader zijn de accu’s binnen 30 minuten opgeladen.

3. Mercedes F 125!
De F125! is een zogenaamde F-CELL plug-in HYBRID. Elk wiel is voorzien van een elektromotor en er is een brandstofcel aanwezig. Omdat elk wiel een elektromotor heeft beschikt deze Mercedes dus ook over vierwielaandrijving (e4MATIC). Met een volle tank waterstof en opgeladen accu’s kan men volgens Mercedes 1.000 kilometer afleggen.

2. Audi Urban Concept
De De elektrisch aangedreven Urban Concept weegt dankzij het veelvuldige gebruik van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) slechts 480 kilo. De tweezitter beschikt over 20 pk en heeft een actieradius van 73 kilometer.

1. Rimac Concept One
Strak ogende conceptcar met 1.088 pk, een ingenieus 4WD-systeem, keramische remmen en plannen om er volgend jaar al mee op de markt te komen. Hopelijk zijn er klanten voor te vinden, een prijskaartje hangt er overigens nog niet aan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.