Een lijstje met onze zeven favoriete IAA-auto’s die zowaar een elektromotor aan boord hebben. Speciaal voor iedereen die nog naar Frankfurt afreist om de grootste autosalon ter wereld te bekijken en benieuwd is naar de aanwezige EV’s.

De tweejaarlijkse IAA (Internationale Automobil Ausstellung) heeft voor deze editie een toepasselijke slogan gekozen: Future comes as standard. Het aantal hybride-, plug-in hybride- en elektromodellen is op de Duitse autoshow groter dan ooit. En het blijft niet alleen maar bij vingeroefeningen van kleine bedrijven met een beperkte afzetmarkt, maar ook de grote Germaanse autobouwers roeren zich steeds meer op het gebied van e-mobiliteit. Hieronder een paar voorbeelden.

1. Rimac Concept One
Strak ogende conceptcar met 1.088 pk, een ingenieus 4WD-systeem, keramische remmen en plannen om er volgend jaar al mee op de markt te komen. Als dat geen Tesla-concurrent wordt.

2. Audi Urban Concept
Audi geeft een kijkje in de toekomst met de Urban Concept. 20 pk’s uit een kleine elektromotor en een topsnelheid van 100 km/u. Maar of deze kleine stadsrakker ooit in productie gaat is nog maar de vraag.

3. Smart Forvision
Een futuristische Smart met honinggraat-grille en elektrische aandrijving. Een voorbode op de volgende generatie van Smart’s Fortwo.

4. Opel RAK e
De vernuftige vierwieler die Opel omschrijft als ‘One euro Car’ omdat 100 km rijden slechts één euro aan stroom kost. En het klinkt gek, maar de kans dat hij in productie gaat is groot.

5. Yo-Auto Concept
Verreweg de meest bijzondere conceptcar van de IAA vanwege zijn bizarre ‘sliding doors’. Producteplannen heeft Yo-Auto alleen nog niet voor dit model. Jammer.

6. BRABUS Full Elektric E-klasse
Waneer weet je dat elektrische auto’s steeds hoger op de agenda komen te staan? Als zelfs tuners zich er aan wagen. BRABUS propt vier e-motoren in een E-klasse en frommelt er een accupakket bij. Resultaat: 435 pk en tegen de 900 Nm aan koppel.

7. Fisker Surf
De Karma van Fisker heeft een andere body gekregen. Deze Surf gaat al Shooting Break door het leven, heeft dezelfde techniek als de Karma en volgend jaar kunnen de eerste klanten er al één afhalen, al het qua productie meezit.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.