Het zomerweer mag dan vertrokken zijn uit Nederland, het aanbod aan auto’s met een open dak blijft onverminderd groot. Sterker nog, met de komst van de Opel Cascada neemt dit zelfs weer een fractie toe. Opel belooft in de Cascada een nieuwe 1.6 viercilinder benzinemotor te introduceren, met een naar eigen zeggen ‘enorme brandstofbezuiniging’. Wij werden daarom nieuwschierig naar wat er nog meer zonder dak maar mét een lage CO2-uitstoot te verkrijgen is op de cabriomarkt.

Op basis van data uit Autowiki.nl kwam de volgende shortlist tevoorschijn. De minst CO2-gulzige is afkomstig van de zuinigheidsspecialisten bij Smart. Daarna volgt Fiat met de enige benzinevariant in de lijst, waaruit blijkt dat dieselmotoren niet meer weg te denken zijn uit het cabriolandschap.

In dit overzicht namen we trouwens alleen modellen met een verbrandingsmotoren mee, vandaar dat de Tesla Roadster, Smart ED en Lumeneo Neoma er niet bijstaan.

De zeven auto’s met een vouwbaar dak die het minst uitstoten zijn:

7. Renault Megane CC 1.5dci – 124 gram (diesel, deelt zijn plek met Mercedes SLK)

6. Mini Roadster 2.0D – 118 gram (diesel)

5. Volkswagen Golf Cabrio 1.6 TDI – 117 gram (diesel)

4. Audi A3 Cabrio 1.6 TDI – 114 gram (diesel)

3. Mini Cabrio 1.6D – 105 gram (diesel)

2. Fiat 500C TwinAir – 90 gram

1. Smart Fortwo Cabrio – 86 gram (diesel)


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Op één na allemaal diesels. Smerig hè diesel?

ik vind t wel appart dat de A3 zuiniger is dan de golf, terwel ze op t zelfde platform staan en eigenlijk dezelfde auto’s zijn

@jobh: Die kleine verschillen kunnen makkelijk te maken hebben met een verschil in aerodynamica, gewicht, vernellingsbakverhoudingen enz.

Verder leuk lijstje, maar wil je bij het kopen van zo’n stadscabrio wel een diesel??

ja….. t’is wat je een leuke cabriolet vind

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.