De populariteit van auto’s die worden bijgestaan door een elektromotor om gunstigere verbruikscijfers te realiseren is nog altijd erg groot. Hoewel veel fabrikanten steeds vaker heil zien in kleinere benzinemotoren- zoals de driecilinders van VAG of de tweepitters uit de Fiat-gelederen- is de hybride-auto niet meer weg te denken uit het autolandschap. Daarom hebben we op een rij gezet wat de meest verkochte modellen in Nederland van het afgelopen jaar zijn.

Het mag niet als een verrassing klinken, maar Toyota voert opnieuw de lijst aan. Echter niet met de meest populaire hybride ter wereld: de Prius. Die is in Nederland namelijk van de troon gestoten door de Auris. Lexus komt op een derde plek te staan met de immens populaire CT 200h. Honda doet eveneens goed mee met maar liefst vier modellen in de lijst die Groen7 samen met VWE heeft opgesteld. Hieruit is te concluderen dat het Japanse merk haar groene prioriteiten aardig op orde heeft.

Ook voor de minder courante hybridemodellen is er een top10-notering. Zo zien we bijvoorbeeld dat de Touareg Hybrid (rijtest) de negende plek inneemt. Daar zijn er vorig jaar 18 stuks van verkocht. De 465 pk sterke BMW 7 Serie ActiveHybrid is eveneens geen alledaagse hybride-auto, maar komt wel als hekkensluiter in de lijst te staan met 11 verkochte exemplaren.

Top10: Meest verkochte hybridemodellen in Nederland

10. BMW 7 Serie ActiveHybrid – 11 stuks
9. Volkswagen Touareg Hybrid – 18
8. Honda CR-Z – 116
7. Lexus RX 450h – 197
6. Honda Insight – 940
5. Honda Civic – 1.208
4. Honda Jazz Hybrid – 1.400
3. Lexus CT 200h – 2.308
2. Toyota Prius – 3.152
1. Toyota Auris – 5.055


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Louwman doet goeie zaken!

Wedden dat de Peugeot 508 hybid 4 dit jaar hog gaat scoren?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.