In de maand oktober zijn er ruim 600 EV’s op naam gezet in Nederland. En hoewel de reguliere autoverkoop met 26% daalde ten opzichte van een maand ervoor, blijft de verkoop van auto’s met elektrische aandrijving, al dan niet ondersteund door een range-extender, stug doorgroeien.

De sterke opkomst van de plug-in hybride blijkt ook uit deze cijfers. Ruim 90 procent van de verkochte EV’s vorige maand betreft namelijk zo’n model. De Opel Ampera gaat nog steeds aan kop – eigenlijk in heel Europa het geval – gevolgd door de Toyota Prius. Op de vijfde plek is de Chevrolet Volt geëindigd, die het stokje overneemt van de Renault Kangoo ZE.

De top 5 van meest populaire EV’s is nu:

1. Opel Ampera (2.464)

2. Toyota Prius Plug-in (944)

3. Nissan Leaf (531)

4. Smart Fortwo ED (320)

5. Chevrolet Volt (291)

Eind oktober 2012 reden er in Nederland 6.247 elektrische voertuigen en waren er 2.334 publieke, 2.483 semi-publieke en 50 snellaadpunten voor auto’s. (bron: AgentschapNL)


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Apart dat de Volt zoveel slechter verkoopt dan de Ampera.

@kickass: de Ampera is tot nu toe erg gepromoot, de Volt een stuk minder. Dat wil Chevrolet gaan veranderen de komende tijd. En een Opel verkoopt schijnbaar toch iets makkelijker dan een Chevrolet, zelfs al is het dezelfde auto (disclaimer: hier staat een Volt op de oprit, nasst de Karma)

@mattraket: De Volt vind ik ook een stuk mooier dan de Ampera.

@kickass: Ik vind de Ampera dan weer stukken mooier dan de Volt, gelukkig valt er over smaak niet te twisten;)

Ha ha volgens jaar staat de Volvo V60 op 2 🙂
Heb hem ook al besteld.
En totaal staat volgens mij al ergens op de 1800.

Wacht maar tot de cijfers van 2013 iedereen gaan verbazen. Logisch alleen registratie voor eind 2013 geeft recht op 5 jaar 0% bijtelling en wie weet hoe lang subsidies nog beschikbaar zijn.

edit: stoppen met spammen nu

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.