Afgelopen week bereikten ons vele berichten over scholieren die auto’s voorzien van elektrische aandrijflijnen. Auto’s van de toekomst die gebouwd worden door de volgende generatie vinden wij heel erg knap. Bij deze een top 3 van de meest indrukwekkende projecten.

Social media aangedreven Volkswagen Karmann Ghia

minddrive karmann ghia EV

Een groep middelbare scholieren uit Kansas City elektrificeerden een 1967 Volkswagen Karmann Ghia. Voor hun is dit niet zomaar een project. Deze probleemjongeren hebben mentors die hen enthousiast maken over leren door middel van sleutelen aan auto’s. Ieder jaar wordt er een road trip gemaakt in de auto die zij gebouwd hebben.

Volgende week is het de beurt aan de Karmann Ghia EV om van Kansas City naar Washington D.C. te worden rijden. Aldaar hopen de leerlingen parlementsleden te ontmoeten om over het belang van educatie te praten. Om te zorgen dat hun stemmen worden gehoord, werd een Arduino aan de elektrische aandrijflijn gehangen en zo geprogrammeerd dat de auto alleen zal rijden als er in de social media over gesproken wordt.

Een geweldige publiciteitsstunt. Help de kids hun bestemming te bereiken en gebruik #MINDDRIVE of @minddriveorg op Twitter, like en deel op Facebook, volg en deel op Instagram, en bekijk, volg en deel op YouTube. Hoeveel Social Watts ze nog nodig hebben is te zien op hun website. (Via Wired)

Honda S2000

Juan Ehringeras gaat te werk als een echte engineer. CAD design, onderdelen bouwen, elektronica installeren en programmeren… Hij heeft zelfs het accupakket zelf samengesteld uit component lithiumpolymeercellen. Tussendoor gaf hij ook nog even een TEDx presentatie.

Dit alles is al een enorme uitdaging voor een volwassene alleen, laat staan voor een middelbare scholier. Toch is het Juan gelukt om de Honda S2000 te elektrificeren en er heerlijk mee door de buurt te rijden – de droom van elke jongere.

De keuze viel op de Japanse auto omdat hij door beschadiging goedkoop was in aanschaf, en ook nog eens relatief licht. Juan heeft er extra goed op gelet om de auto in balans te houden en plaatste de batterijen boven de achteras. Aangedreven door twee in serie geschakelde elektrische motors zal de 686 kW / 933 pk (exclusief een geschatte 15% verlies door de aandrijfas) S2000 met 2.030 Nm vanaf 0 rpm flink indruk maken. (Via Motor Authority)

Porsche 914

porsche 914 EV Bill Nye

Voor de afgelopen zes jaar werken verschillende scholieren aan het elektrificeren van een gedoneerde 1971 Porsche 914. Met de hulp van bedrijven uit de buurt kreeg de auto een nieuwe laklaag, repareerden zij mechanische onderdelen en werd de geplofte viercilinder boxermotor vervangen met een stapel batterijen. Op de Dag van de Aarde (22 april) werd het project zelfs goedgekeurd door Bill Nye the Science Guy. Een grotere eer is toch niet voor te stellen? (Via sbsdk12.org)

Groen 7 is benieuwd of ook Nederlandse jongeren op school, of misschien wel in hun vrije tijd een EV aan het bouwen zijn. Wij horen graag van jullie!


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.