Voor iedereen die zuiniger wil rijden of gewoon minder voor steeds duurder wordende brandstof wil betalen hebben we hier een aantal handige apps op een rij gezet. Drie iOS-programma’s die óf het rijgedrag kunnen veranderen óf ervoor zorgen dat er goedkoper kan worden getankt.

1. Fueless
Fueless helpt brandstof te besparen door tijdens het rijden visuele en audio-feedback te geven over welke wijzigingen aan de rijstijl gemaakt kunnen worden. De basis gratis app geeft je voor elke reis een Reis Score uit 100, die je vertelt hoe efficiënt je hebt gereden. Ook krijgen gebruikers een aflezing voor de brandstofeconomie te zien. De gratis app is gemaakt in samenwerking met Het Nieuwe Rijden. Downloadlink.

2. Benzine-Jip
Betaal nooit meer te veel voor een volle tank. Met de benzine-Jip zie je altijd waar in de buurt je het voordeligst kunt tanken. De moeite waard, want je kunt volgens de makers tot wel 5 euro per tankbeurt besparen. Waar in Nederland je ook bent. Benzine-Jip geeft prijzen van zowel Euro95, diesel als LPG. Downloadlink.

3. Athlon Brandstofprijs
Met behulp van deze gratis App heeft men altijd de beschikking over de actuele brandstofprijzen in de buurt. En dat kan volgens de maker een besparing opleveren tot wel 15 cent per liter. Aan de hand van het GPS-signaal (of een postcode), de geselecteerde brandstofsoort en door aan te geven hoever men wilt rijden naar een pompstation, verschijnt er een lijst met tankstations in de buurt. De goedkoopste staat altijd bovenaan. Linkje.

Bonus. Volkswagen Think Blue Challenge
Deze app is niet zozeer te gebruiken om direct zuiniger te rijden of goedkoper te tanken. In de Volkswagen Think Blue Challenge draait het namelijk om een race waarbij er zo weinig mogelijk brandstof verbruikt dient te worden. Gebruikers kunnen hun score vervolgens online met elkaar vergelijken. Het goed beantwoorden van vragen bij checkpoints levert extra benzine op. Wie weet heltp het je om in het echt ook zuiniger te rijden. Gratis!


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

There seems to be no such app as fueless…

@BaRa: Hij staat echter gewoon in de App Store.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.