Toyota Aygo
Elk kwartaal maakt de ANWB in samenwerking met Natuur & Milieu een nieuwe Top 10 van zuinige benzine- en dieselauto’s. De nieuwste editie telt vier nieuwe binnenkomers.

Kleine benzineauto’s

In de klasse klein benzine is de Toyota Aygo nieuw. De Aygo staat nu samen met 7 andere modellen op een gedeelde tweede plaats. Daarmee doet Toyota het goed, want de nummer 1 positie was en blijft in handen van de hybride Toyota Yaris. Alle genoteerde auto’s komen dit jaar nog in aanmerking komen voor een bijtelling van 14%, met uitzondering van de nummer 10, de Mitsubishi SpaceStar.

Nieuwkomers grote benzineauto’s

Bij de grote benzineauto’s is de Volkswagen Passat nieuw binnengekomen. Met een CO2-uitstoot van 115 gram per kilometer neemt de zakensedan een vierde plaats in (op nummer 1 staat nog altijd de Lexus IS300h). De Passat valt de rest van dit jaar nog in de 20% bijtellingscategorie.

Diesel

Ook de dieseluitvoering van de nieuwe Volkswagen Passat maakt zijn opwachting in de Top 10. In de klasse van de grote diesels komt de Passat met een schadelijke uitstoot van 103 gram op de negende plek binnen. De nieuwe Mercedes C300 Hybrid valt net buiten de top 3. Met een uitstoot van 94 gram CO2 per kilometer geldt voor de Mercedes net als voor de Passat, een bijtellingspercentage van 20%.

De nummer 1

benzine klein: Toyota Yaris Full Hybrid
benzine middel: Lexus CT200h
benzine groot: Lexus IS300h

diesel klein: Volkswagen Polo
diesel middel: Citroën C4 Cactus | Peugeot 308
diesel groot: Citroën DS5 | Peugeot 508 | Skoda Octavia


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Geen enkele Audi te bekennen in die lijstjes?
Fijne voorsprong door techniek is dat.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.