Beste Willem-Alexander, wij wensen u een groen(7) inhuldigingsfeest! Hoe dit beter te vieren dan met een selectie oranje elektrische auto’s?

01. BMW 1602
oranje bmw 1602
De eerste EV van BMW komt uit 1969. Van de prestaties (43 pk, topsnelheid 90 km/u) zullen we niet wakker liggen, maar wat is het toch een plaatje.

02. Dodge Circuit EV
Dodge Circuit EV
Eigenlijk is dit gewoon een elektrische Lotus, maar dat maakt hem er niet minder stoer om. 0 naar 100 km/u in 5 seconden, de kwartmijl duurt 13 seconden en de topsnelheid ligt boven de 190 km/h. Dit alles dankzij een elektromotor van 200 kW (268 pk).

03. Elektrische Ford Focus ST
oranje ford focus st ev
Een elektrische Ford Focus voor het Jay Leno TV-programma ‘Green Car Challenge’. De auto, speciaal voor deze gelegenheid uitgevoerd als sportieve ST, is het gehele seizoen ingezet voor beroemde gasten die hun snelste tijd neerzetten op het circuit. De laknaam ‘Electric Orange‘ is ook nog eens zeer toepasselijk.

04. Protoscar Lampo3
oranje Protoscar Lampo3
Een elektrische auto met maar liefst 570 pk, 900 Nm, AWD en ook nog eens een aantrekkelijk uiterlijk. En je kan ook nog eens twee mensen achterin proppen. Wat wil je nog meer? Die Zwitsers van Protoscar weten hoe ze een leuke elektrische auto moeten bouwen.

05. Suzuki Q Concept
oranje suzuki q concept
Een kleine en milieuvriendelijke stadsauto, de aangewezen concurrent voor de Renault Twizy.

06. Citroën Berlingo Venturi
oranje berlingo
Deze Citroën Berlingo heeft van Venturi een elektromotor gekregen. Op deze foto’s heeft hij al 13.400 kilometer gereden, van Shanghai naar Parijs, een route die André Citroën in 1932 al aflegde in de andere richting. De hele rit was natuurlijk om het uithoudingsvermogen en de effectiviteit van de elektronische aandrijving te presenteren en te laten zien.

07. Tesla Roadster
oranje tesla roadster
Oranje lijkt een populaire kleur te zijn op de Tesla Roadster, zoals vele spots op Autojunk kunnen getuigen.

08. BMW i3 Concept Coupé
oranje bmw i3 coupe concept
Niet erg aantrekkelijke, maar het idee van BMW om elektrische auto’s op een volledig ‘nieuwe’ manier te bouwen (LifeDrive) met behulp van een carbonfiber ‘huisje’ (dat geplaatst is op een aluminium ‘skateboard,’ voorzien van een elektromotor met accu’s) is zeker innovatief.

09. Nissan LEAF (Oranje Trophy)
oranje Nissan Leaf Oranje Trophy
Nissan nam vorige zomer met de LEAF deel aan de Oranje Trophy, een 12.500 kilometer lange elektrische rally die eindigt bij de Olympische Spelen in Londen. Daarmee wil Nissan laten zien dat duurzame mobiliteit geen toekomstmuziek is, maar hedendaagse realiteit.

10. Jetcar
oranje jetcar
Een Duitse, elektrische Jetcar. Leuk voor de prinsesjes?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.