Top 10: de populairste automerken onder beleggers
Je raadt natuurlijk al welk merk op nummertje 1 staat.

Uit onderzoek onder meer dan 200.000 Nederlandse beleggers is een lijstje komen rollen met merken waarin deze beleggers het liefste investeren. De absolute uitschieter is daarbij het Amerikaanse Tesla. In een tijdsbestek van twee jaar is het aantal beleggingen in het EV-merk meer dan verdubbeld, waarmee de toko van Elon Musk het enorme Volkswagen zelfs is gepasseerd op de lijst.

VW werd verder voorbijgestreefd door BMW, dat nu het populairste Duitse merk in de lijst is. Ook valt op dat Tesla vooral populair is bij beleggers onder de 30 jaar, die maar liefst vier keer vaker in het merk beleggen dan hun collega’s van 50 jaar of ouder. Door de populariteit van het aandeel Tesla is het relatief jonge merk trouwens meer waard dan Ford.

Daarnaast is interessant dat merken als Porsche en Ferrari de lijst haalden, waarbij we moeten opmerken dat het hoofdkantoor van Ferrari alweer een poosje in Nederland gevestigd is.

Hieronder vind je de volledige lijst, tussen haakjes staat de positie in 2015 van het desbetreffende merk. (via: BinckBank)

1. Tesla (3)
2. BMW (4)
3. Volkswagen (1)
4. Daimler (2)
5. Renault (5)
6. Porsche (6)
7. Fiat Chrysler (7)
8. Peugeot (nw)
9. General Motors (8)
10. Ferrari (nw)


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Poooh een opmerkelijk lijstje, zonder Volvo, Range Rover, Jaguar, Audi of Alfa Romeo en wel met Fiat en Volkswagen

Lol, via BinckBank. Broker die aan alle kanten voorbij gestreefd wordt, en alles waarvoor ze voorheen voor stonden overboord hebben gegooid.

@camber24: Wat, door een partij als DeGiro die HFT machines en ‘vermogensbeheerders’ achter zich hebben staan?

Grootste witteboordentuig met een complexiteit waarbij de AFM geen flauw idee heeft wat hier allemaal gebeurd

Maar idd jongen, jij kan voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, vooral blijven sponsoren.

@lekkaah: prachtige reactie van je, ‘jongen’. Voor mij invullen dat ik DeGiro sponsor. Volgens mij weet jij helemaal niet waar ik bankier en waar ik beleg..

Ik geef alleen aan; BinckBank wordt aan alle kanten voorbij gestreefd. En dat het niet meer bepaald de broker is die het voorheen was.

@camber24: inderdaad, ook dochter Alex is prut, ik had daar 5 jaar lang welgeteld 0,5% rendement over terwijl bv AEX 30% gestegen is….

Staat geen Chinees tussen! Laats veel Geely aandelen gekocht.

Nu nog een lijstje waarin staat waar beleggers daadwerkelijk in rijden.

@schreute01:
Een tweedehands Ford.

@desjonnies: dan hebben ze slechte beleggingsresultaten geboekt ­čÖé

Grappig dat Mercedes niet in het lijstje voor komt. M’n pa is een actieve belegger en heeft behoorlijk geld verdient op zijn aandelen Mercedes. Of is dit lijstje met name voortgekomen uit beleggers die korte termijn investeren?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.