In de binnenstad van Utrecht aan de Mariaplaats staat de meest gebruikte e-laadpaal van Nederland. Stichting e-laad plaatste al 2.204 publieke oplaadpunten in het land en maakt nu voor het eerst een top tien bekend.

Groei zet door
Eerder al maakte stichting e-laad statistieken bekend over haar totale bestand aan publieke oplaadpunten. Hieruit blijkt een stevige groei. Ingezoomd op de laadpaal aan de Mariaplaats in Utrecht betekent dat een groei van 40 transacties in januari 2012 naar 124 transacties in November 2012. Dat betekent dat nu gemiddeld 4 auto’s per dag staan te laden op deze laadpaal.

De top tien van meest gebruikte publieke oplaadpunten van stichting e-laad voor het jaar 2012, ziet er als volgt uit:

1. Mariaplaats, Utrecht – met 785 transacties
2. Maliebaan, Utrecht – met 743 transacties
3. Delftseplein, Rotterdam – met 559 transacties
4. Parelhof, Heerhugowaard – met 466 transacties
5. Eyken Donck, Noordwijkerhout – met 411 transacties
6. Diamantstraat, Hengelo (Ov) – met 402 transacties
7. Parelhof, Heerhugowaard – met 394 transacties
8. Oudenoord, Utrecht – met 386 transacties
9. Wouwsestraatweg, Bergen op Zoom – met 376 transacties
10. Molenweg, Amstelveen – met 355 transacties

Hierbij is gekeken naar het aantal keren dat een paal gebruikt is, gemeten in het aantal transacties over de periode 1 januari 2012 tot 4 december 2012.

2012 het jaar van groei
Directeur van stichting e-laad Onoph Caron hoopt dat steeds meer laadpalen steeds beter gebruikt gaan worden. Caron: “2012 was het jaar van een flinke groei in aantal publieke oplaadpunten maar zeker ook het aantal elektrische auto’s. Hierdoor zien wij ook het gebruik van onze publieke oplaadpunten toenemen. We hebben nu voor het eerst op een rijtje gezet welke het best gebruikt worden. We hadden al wel onze vermoedens maar die op de Mariaplaats blijkt dus onze topper te zijn. Staat ook op een hele mooie plek natuurlijk, bijna onder de schaduw van de Dom.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.