De verkoopcijfers van auto’s in Nederland lijken in een negatieve spiraal terecht te zijn gekomen. De totale verkoop ligt 8,2% lager dan een jaar eerder in dezelfde periode. Voor elektrisch aangedreven auto’s is het lastig te zeggen welke modellen in Nederland meer of minder populair zijn geworden, aangezien er sinds dit jaar een aantal nieuwelingen bij zijn gekomen. Hier lees je welke merken & modellen in ieder geval de meeste aftrek vonden.

Er is een duidelijke nummer 1 volgens de cijfers van VWE Trendweb, en dat is de Opel Ampera met 989 verkochte exemplaren. Opvallend genoeg doet zijn evenknie – de Chevrolet Volt– het een stuk minder, met slechts 74 units die op naam werden gezet. Onderaan zien we dat de elektrische Mitsubishi het niet bijster goed deed, maar wellicht dat de aangekondigde prijsverlaging daar verandering in brengt. Tesla presteerde overigens niet onverdienstelijk, met 10 verkochte exemplaren van een high-end model dat al uit productie is.

Fisker begon in januari met de uitlevering van de eerste exemplaren van de Karma, en nu staat de teller al boven de honderd. Iets daarboven eindigde de LEAF met 105 stuks.

Hieronder de top 10 van EV’s alsook EV’s met een range-extender.

10. Mitsubishi i-MiEV – 10 stuks

09. Tesla Roadster – 11

08. Citroën C-Zero – 14

07. Smart Fortwo electric drive – 55

06. Peugeot IOn – 70

05. Chevrolet Volt – 74

04. Renault Fluence Z.E. – 83

03. Fisker Karma – 101

02. Nissan Leaf – 105

01. Opel Ampera – 989

Een overzicht van de periode januari 2010 tot en met januari 2012 staat HIER. Vergeleken daarmee heeft de verkoop van elektrisch aangedreven voertuigen toch wel een vlucht genomen in de eerste vijf maanden van 2012.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.