Al in de eerste twee delen reden de hoofdrolspelers in diverse Audi-modellen (R8, R8 Spyder). In Iron Man 3 zal Tony Stark, gespeeld door Robert Downey Jr, de elektrische Audi R8 e-tron gaan besturen. Enigszins ironisch.

Robert Downey Jr. speelt – net zoals in de eerste twee films – de hoofdrol. Zijn alter ego, de superheld Iron Man, is het resultaat van een veelzijdige en onverwoestbare hightech uitrusting. Telkens als de miljardair Stark in de film zijn pak uittrekt, ziet men hem achter het stuur van de Audi R8 e-tron. Oscar-winares Gwyneth Paltrow keert ook terug als Virginia ‘Pepper’ Potts, Bedrijfsleidster van Stark Industries en vriendin van Tony Stark.

Regisseur Jon Favreau heeft eerder wel eens geroepen dat Elon Musk, CEO van Tesla, een deel van de inspiratie was voor het personage Tony Stark. In deel 2 maakte billionaire playboy Elon Musk zelfs zijn opwachting in de film. Tony Stark in een Tesla laten voorrijden zou wellicht meer voor de hand hebben gelegen, maar het marketingbudget van Audi is ongetwijfeld meer toereikend. In deel 1 was er overigens wel een Tesla Roadster te zien in de ruim bemeten garage van Stark.

De cameo van Musk:


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.