Faraday Future FF91
Gaat de Tesla-concurrent er komen of niet? Het wordt steeds twijfelachtiger.

De verhalen gaan al langere tijd. Het woord rooskleurig is niet bepaald van toepassing op Faraday Future, daarover schreven we al eerder.

In de afgelopen jaren verliet een aantal hooggeplaatsten uit de autoindustrie het bedrijf. Er waren rechtzaken en financiële problemen. Inmiddels blijkt dat het met de bouw van de fabriek in Nevada (VS) niet opschiet. De bouw van een megafabriek was eerder al afgeschoten, maar de bouw van een gewone fabriek komt ook maar niet op gang.

Tel daar nog eens bij op dat CEO Jia Yueting is teruggetreden en dat een groot deel van het personeel van Faraday Future in Amerika is ontslagen. Ook stappen er ook veel mensen uit vrije wil op. Een aantal van hen is bij Tesla gaan werken.

We moeten dus nog maar afwachten of de FF91 ooit gewoon wordt verkocht en dan in het wild te bewonderen is, of op ijltempo voorbij komt zoeven tijdens een heuvelklim.

Update: in totaal is er al 174 miljoen dollar (156 miljoen euro) gestoken in de fabriek van Faraday Future in Nevada, maar er wordt naarstig gezocht naar partijen die willen investeren. Bij de huisbankier kan niet meer worden aangeklopt. In totaal is er 1 miljard (ca. 900 miljoen euro) nodig. Nevada’s Governor’s Office of Economic Development heeft aangegeven dat er dit jaar 14 miljoen dollar (12,5 miljoen euro) is uitgegeven door Faraday Future. Geen klein bedrag, maar volstrekt onvoldoende om een fabriek van te bouwen.

(Via: electrek.co (1) en (2))


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.