Volgens Renault-Nissan CEO Carlos Ghosn houdt de auto-industrie China nauwlettend in de gaten op het gebied van CO2-reductie.

Hoewel AziĆ« een grote producent van elektrische voertuigen is, durven maar weinig van hun burgers de overstap te maken. Zodra het eerste schaap over de dam is, zo verwacht Ghosn, zal de elektrische auto “exploderen”. Niet letterlijk, uiteraard, maar de toename aan EV-verkopen zal gunstig zijn voor Renault-Nissan.

De twee merken zetten groots in op elektrificering. Samen hebben zij meer dan 100.000 elektrische voertuigen verkocht, waarvan het grootste deel Nissan LEAFs betreft. Eind deze maand moet de teller voor dit model op 80.000 wereldwijd komen te staan.

China kan Renault-Nissan helpen deze stijging vast te blijven houden. De Chinese overheid zet in op een grote vloot van onder andere elektrische auto’s met hun beleid voor alternatief aangedreven voertuigen. Hoe de verkopen van EV’s hybrides en auto’s met andere brandstofbesparende technologieĆ«n zullen worden aangemoedigd is onbekend, maar in 2015 moeten er 500.000 van deze voertuigen rondrijden.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de overheid alleen zou investeren in elektrische auto’s en dat het aantal alternatief aangedreven voertuigen in 2015 op 1 miljoen stuks zou bedragen. Hoewel de doelstelling nu realistischer is, heeft China elektrificatie nog niet opgegeven. Sinds kort worden EV’s extra gepromoot; een uitgelezen kans voor Ghosn? (via Green Car Reports)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.