Met de gids ‘Stedelijke distributie met elektrisch vervoer’ krijgen gemeenten praktische handvatten om beleid te ontwikkelen en uit te voeren voor stedelijke distributie met elektrisch vervoer, ofwel e-distributie.

De gids belicht de verschillende rollen die gemeenten kunnen vervullen om elektrisch vervoer te bevorderen. Ook beschrijft de gids de beleidskeuzen en maatregelen die bij deze rollen passen. Verder geven praktijkervaringen en voorbeelden een duidelijk beeld van wat gemeenten en ondernemers doen die al op dit terrein actief zijn. De gids is een aanvulling op de ‘Startgids elektrisch rijden voor gemeenten’ van Agentschap NL.

Voorsprong

Gemeenten die nog niet of nauwelijks actief zijn kunnen nu ook een bijdrage gaan leveren aan de landelijke en Europese ambities. Dankzij de ervaringen van anderen kunnen ze met voorsprong aan de slag met eigen projecten. “De gids biedt veel handige tips en een overzicht van de huidige stand van zaken van het e-distributie”, stelt Joost Helms, klimaatambassadeur Duurzame Mobiliteit en wethouder in Eindhoven. “Er is voldoende inspiratie om er verder mee aan de slag te gaan.”

“Goede aansluiting op inspanningen vervoerders”

Ook Transport en Logistiek Nederland vindt de gids een goed initiatief. “Hij sluit goed aan op de activiteiten die wij ondernemen vanuit onze sector voor zero- en low-emissiegoederenvervoer”, zegt Anne-Marie Nelck, secretaris Beleid en Deelmarkten. “Denk aan concrete initiatieven bij vervoerders, maar ook aan de verdere uitwerking van de afspraken in het SER-energieakkoord.”

U kunt de gids ‘Stedelijke distributie met elektrisch vervoer’ HIER downloaden.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.