Tiff Needell en een Tesla
Is de coureur, tevens voormalig presentator van Top Gear en Fifth Gear onder de indruk van de Tesla Model S, zoals die ook meedoet aan de Electric GT Racing series?

In opperste stilte het circuit over, het is een bevreemdende ervaring. Normaal gezien levert het geluid een wezenlijke bijdrage aan de snelheidssensatie. In de Tesla lijkt wat meer verbeeldingskracht nodig. Maar er valt beslist snel te rijden over het circuit. Het koppel is immers onmiddellijk beschikbaar. Alleen bleek het plezier van korte duur te zijn. Needell reed op het Circuit de Barcelona-Catalunya, bij ongeveer dertig graden celsius.

In die omstandigheden blijkt de Tesla het niet langer dan anderhalve ronde uit te houden. Dan is de temperatuur van het accupakket te hoog opgelopen en wordt ter bescherming het vermogen ingeperkt. Helaas pindakaas.

Op korte termijn moet een veld van elektrische Tesla’s het daadwerkelijk tegen elkaar opnemen in de Electric GT Racing competitie. Dit zijn identiek uitgevoerde exemplaren van de Tesla Model S P 100D, die een gewichtskuur hebben ondergaan waardoor er 500 kg minder aan gewicht meegenomen hoeft te worden. Wanneer de races precies worden verreden is nog onduidelijk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Sprintrace dus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.