Nissan heeft een systeem onthuld waarmee de accu’s van de LEAF hun elektriciteit aan het huishouden kunnen leveren. Nissan gaat verder met de ontwikkeling van het systeem en bestudeert hoe het in de huidige stroomvoorziening van huizen kan worden geïntegreerd. Daarbij werkt de fabrikant met een breed spectrum van partners die interesse hebben in de ontwikkeling en de verkoop van het systeem. Nog in dit fiscale jaar moet het commercieel exploiteerbaar zijn.

Met Nissans systeem is het mogelijk om elektriciteit uit de accu’s van de Nissan LEAF beschikbaar te maken voor het gehele huishouden. Dit kan door het snellaadaansluiting van de LEAF via een stekker te verbinden met het huis. De stekker voldoet aan het protocol van de CHAdeMO Association voor snellaadsystemen. Vervolgens kan de eigenaar zijn Nissan LEAF gebruiken als elektriciteitsopslag voor het geval de stroom in huis uitvalt of er een tijdelijk stroomtekort is. De lithium-ion-accu’s hebben een capaciteit van 24 kWh. Dat is genoeg om een gemiddeld Japans huishouden ongeveer twee dagen lang van elektriciteit te voorzien. (10-12 kWh per dag)

Volgens Nissan kan het systeem een huishouden gedurende de dag van een stabiele hoeveelheid elektriciteit voorzien. Tegelijkertijd wordt het traditionele elektriciteitsnet ontzien door de accu’s van de LEAF ‘s nachts bij te laden of door stroom te ‘tanken’ die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen als zonne-energie. Met het systeem is het ook mogelijk om de accu’s van de LEAF op te laden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.