Het is over en sluiten voor Think, de Noorse fabrikant van elektrische auto’s. Sinds ze in 1999 op de automarkt actief zijn hebben ze 2.500 elektro-wagens verkocht en zelfs lange tijd onder Ford geopereerd. Maar dit alles heeft niet kunnen voorkomen dat het bedrijf nu op de fles gaat.

In 2009 stonden ze nog even aan de poorten van de Nederlandse automarkt te rammelen met de TH!NK City, een auto met het formaat van een invalidewagen en een opgegeven range van 180 km. Maar ook dit werd geen succes. Het bedrijf ziet geen andere optie dan faillissement, een bewindvoerder binnen het bedrijf mag de zaken nu verder afhandelen. Ze laten batterij-leverancier Ener1 achter met een schuld van 22 miljoen euro.

En ook nu weer vragen we ons af of kleine bedrijven die zich voornamelijk focussen op elektrische auto’s een lang leven zijn beschoren. Kunnen ze winstgevend worden zonder overname van een grote speler? Zelfs Tesla, een van de ‘grotere’ jongens op het gebied van EV’s, heeft deals met onder meer Daimler en Toyota.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.