Ecomobiel 2014
Vervoer Groen ging op weg naar de zesde editie van Ecomobiel in Ahoy Rotterdam, maar niet met de BMW i3, zoals zij gehoopt hadden.

Vervoer Groen had een trip gepland met de BMW i3 vanuit Twente naar Ahoy met een tussenstop in Amersfoort bij de snelladers van The New Motion (TNM). In overleg met TNM zouden deze snelladers gegarandeerd operationeel zijn (aangezien deze dat enkele dagen terug nog niet waren).

Bij aankomst in Amersfoort werkten beide snelladers niet en boodt TNM dan ook excuses en een taxi aan naar Ahoy. Op zich een niet te zuinige serivice (263 euro) van de kant van TNM.

Het probleem met de snelladers waar TNM gebruik werd veroorzaakt door de CCS moederborden (voor laden met Combo stekker BMW i3) die hierin verwerkt zijn. TNM is druk bezig geweest met het vervangen van de 1e generatie snelladers wegens betrouwbaarheidsproblemen. De testfase hiervan is onlangs afgesloten (1 oktober) en de snellaadpalen zouden volgens TNM 100 procent betrouwbaar zijn.

TNM is pionier op het gebied van snellaadnetwerken in Nederland en daarbij zijn problemen niet altijd te voorkomen. De vraag blijft echter of de keuze van TNM opnieuw voor relatief goedkopere palen te gaan de juiste is geweest.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.